Fooldal
Bemutatkozas
Programok
Meselo kepek
Helyszin
Helyszin
Gyerektábor Árak
Jelentkezes
Kapcsolat
Tamogatoink
eXTReMe TrackerA Hőscincér Élménytáborok szellemisége, értéke


Mikor jó egy tábor a gyerekek szerint? "Van benne kaland, új barátokat szerezhetek, finom a palacsinta, készítünk ajándékokat, sok jó program van, érdekes."

Mikor jó egy tábor a szülők szerint? "Ha biztonságban vannak a gyerekeim, törődnek velük, családias és rugalmas, új tudásra tesznek szert, mosolyogva jönnek haza és tele vannak élménnyel."

Mikor jó egy tábor a szervezők szerint? "Ha évről évre visszatérnek a gyerekek, ha láthatjuk hogyan lesz egy kis óvodásból nagy kamasz, aki minden nyáron visszavágyik hozzánk."A családias szeretetteljes légkör megteremtése gyermektáborainkban az egyik áhított fő célunk, ami nem is olyan egyszerű feladat, a mókuskerékszerű rohanó világunkban. Ami konkrétan rávezetett engem eme tényező óriási fontosságára, az a saját tapasztalat, melyet a biológia tanári hospitálásaim során a különböző nyári táborokban szereztem. Egyéni kíváncsiságomtól vezérelve sikerült számos nyári táborban aktívan részt vennem, ahol rengeteg értékes tapasztalatra tehettem szert, sok apró trükköt sajátíthattam el, így valóban belebújhattam a gyermekek bőrébe, és könnyen megismerhettem valós igényeiket, vágyaikat.

Sokáig dédelgettem magamban a saját gyermektábor gondolatát mire megvalósulhatott. Olyan tábort szerettem volna létrehozni, amelyben a gyermekek a meghittség mellett komoly természettudományos ismeretekre, kalandra, tudásra, élményre tehetnek szert, mind ezt úgy, hogy a gyermekek érdekeit a középpontba helyezzük!!!

Miért pont természetbúvárkodó, természetismereti tábor a miénk? Nagyon egyszerű a magyarázat! Személyes indíttatás az oka. Mindig is érdekelt a biológia, az élőlények, a fűk, fák, virágok, a természet, de főként az állatok, ezért lettem biológia tanár, és zoopedagógus. A gyermekek pedig akkor érintettek meg igazán amikor magam is anyává lettem. Így saját csemetéimen is megfigyelhettem mennyire érzékenyek és befogadóképesek a gyerekek, az élet szépségei iránt. Tapasztalataim szerint, a gyermekeknek az élőlények látványa, az állatok puszta érintése, is hatalmas örömet okoz, főként ha valaki még fel is kelti az érdeklődésüket! Tűnékeny periódus ez, amikor is hatalmas jelentősséggel bírnak a különböző attitűdök. Egy-egy élmény pozitív vagy negatív megtapasztalása egész életükre kihathat. Nem mindegy milyen példát mutatunk számukra!

Természetesen az állatvédelem, természetvédelem, a tudatformálás, a környezettudatos nevelés is fontos szerepet kap a természetismereti táborunk programjában, könnyed játékos formában.

Egy másik fontos elhatározást is célul tűztem ki miszerint, csapatunkban csakis igényes, gyermekszerető pedagógusok, és a pedagógusok munkáját kiegészítő előadók, állatbemutatósok tevékenykedhetnek. Hiszen e nélkül nem működne jól ez a rendszer! Mára ennek az elhatározásnak biztosítéka, hogy csak olyan nagyszerű emberekkel dolgozom, akiket személyesen is ismerek, barátaim, illetve jó ajánlással rendelkeznek.

Értékként említeném még a szinte "mesebeli" környezetet, gyönyörű ősfás parkot, csörgedező patakkal, erdővel-mezővel, kis tóval, ami a pihenőbázisunkat körülveszi. Maga a pihenő helyünk egy csodaszép otthonos Waldorf iskolában lesz. Ettől szebb helyszínt táborozó gyerekek számára el sem tudok képzelni.

A szeretet és odafigyelés mellett, fontos még megemlítenem a színvonalas előadásokat, állatbemutatókat, melyeket kiemelkedő szakemberek tartanak. Pedagógusaink munkáját segíti: gyógyszerész, állatorvos, állatorvos hallgatók, erdész, lovász, állatkerti állatápolók, különböző természettudományos érdeklődésű előadók, biológusok, rovarokhoz, hüllőkhöz értő állatgondozók, egzotikus és hobbiállat tartók.

Zsók Kata© 2007-2020. Hőscincér Élménytábor • www.hoscincer.hu • e-mail: hoscincer@hotmail.com • telefon: 06 20 284-7576