Fooldal
Bemutatkozas
Programok
Meselo kepek
Helyszin
Helyszin
Arak
Jelentkezes
Kapcsolat
Tamogatoink
eXTReMe Tracker


Az oldal szerkesztés alatt...
Az oldal szerkesztés alatt...

2013. évi programok


Hőscincér Természetismereti (állatos) Élménytábor
4-13 éves gyerekek számára

2013. július 1-5. és július 22-26.
Barkács és alkotó tábor
6-14 éveseknek

2013. július 8-12.
Lovas- kézműves tábor
6-14 éves gyerekeknek

2013. július 15-19.

Hőscincér Természetismereti (állatos) Élménytábor 4-13 éves gyerekeknek
2013. július 1-5. és július 22-26.


A Hőscincér gyerektáborban az ismeretterjesztő oktató-nevelő munka alapját az előre meghatározott célok, gondosan összeválogatott állat és növényfajok adják. A legerősebb zoopedagógiai "eszközt" vetjük, be magát az élő állatot, miközben a gyerekek szinte minden érzékszervüket bekapcsolják. Élményekkel egybekötött ismeretszerzési lehetőséget kínálunk fel számukra.


Minden egyes táborozónk testközelbe kerülhet olyan egzotikus hobbiállattal, amellyel egyébként nemigen találkozna, még az állatkertben sem, mert túlságosan körülményes a tartása.

A programokat minden évben más tematika szerint építjük fel. Idén az általános ismereteken felül hangsúlyt kap a "Faj és élőhely védelem" és az "Állatkertek szerepe" téma.


Egy kis ízelítő a kalandos programokból:

Délelőttönként állatos előadások, élőállatos bemutatók, állatsimogató, solymászat, kétéltűek, hüllők, madarak, emlősök látogatnak el hozzánk a hét folyamán. Szerdán egész nap állatkertben leszünk. "Házi berkenye, Citromlepke, Nyári tőzike, Barna ásóbéka, Menyhal és Gyurgyalag" mi bennük a közös? Miért? Ez is kiderül! Időjárás függvényében tervezünk kirándulást a környéken, vagy helyben a gyönyörű ősfás parkban, vagy a közelben található Fóti Somlyóra ami a gazdag természetvédelmi kincseiről híres. Nagyobb gyerekekkel bejárni szintén remek program lehetőség. Nagy melegben a helyi kispatakos sarazást vizsgálódást szokták inkább választani a gyerekek.


Délutánonként visszatérünk a projekt munkánkhoz, ami kapcsán "Álmaink állatkertjét tervezzük és alkotjuk meg közösen!" Kézműveskedünk is, agyagozhatunk,(idén több nagyobb méretű tárgyat készítünk) szőhetünk csodás szőnyeget hullahopp karikára, batikolhatunk sálat, vagy ajándékot, alkotunk kicsikkel és nagyokkal. Lesz kincskeresés térképpel. Pénteken "Ki mit tud?" vetélkedő, oklevelek és kis meglepetések kiosztása, palacsintás búcsúzoo.

Bulizunk, feltöltődünk, vakációzunk!



© 2007-2023. Hőscincér Élménytábor • www.hoscincer.hu • e-mail: hoscincer@hotmail.com • telefon: 06 20 9-341-331